سدیم لوریل اتر سولفات | تگزاپون

سدیم لوریل اتر سولفات | تگزاپون

سدیم لوریل اتر سولفات | تگزاپون :

که به اختصار SLS  نامیده می‌شود، با فرمول NaC۱۲H۲۵SO۴ یا سدیم دودسیل سولفات SDS، رایج‌ترین سولفات‌های سطح فعال آنیونی در پاک‌کننده‌های سنتزی با قدرت زیاد و به طور دقیق‌تر جزو سورفاکتنت‌ها یا همان مواد فعال سطحی یا مواد موثر است.

 خواص فیزیکی و شیمیایی

(تگزاپون)

جرم مولی این ماده gr/mol ۲۸۸,۳۸ است و دمای ذوبی برابر C° ۲۰۶ دارد. شکل ظاهری آن به صورت مایعی ویسکوز بی‌رنگ یا خمیر سفید نیمه‌شفاف است. به راحتی به هر نسبتی در داخل آب حل می‌شود و از پایداری خوبی در برابر آب‌های سخت برخوردار است. تگزاپون سورفکتانتی آنیونی است که در بسیاری از محصولات شوینده و بهداشتی استفاده می‌شود. نمک سدیم از انواع ارگانوسولفات‌ها است. این شامل یک زنجیره‌ی ۱۲ کربنه‌ی متصل به یک گروه سولفات است، که نمک سدیم

است. از آنجایی که زنجیره‌ی هیدروکربنی آن با “سر گروه” قطبی ترکیب شده، خواص آمفی فیلیک را به ارمغان می‌آورد و باعث می‌شود که این مولکول به عنوان یک دترجنت قابل استفاده باشد. تگزاپون یکی از مشتقات ترکیب روغن نارگیل ارزان قیمت و پالم است.

نحوه تهیه سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپون)

SDS با واکنش دادن لوریل الکل با گاز

، oleum یا اسید کلرور سولفوریک برای تولید هیدروژن لوریل سولفات سنتز می‌شود. محصول به دست آمده با افزودن یا

خنثی می‌شود. می‌توان لوریل الکل را به صورت خالص مورد استفاده قرار داد و یا آن را با هیدرولیز کردن روغن پالم یا روغن نارگیل و سپس هیدروژناسیون آن به دست آورد. نمونه‌های تجاری SDS به دست آمده از روش فوق خالص نیست، بلکه ترکیبی از سدیم آلکیل سولفات سدیم با SDS است که جزء اصلی است. SDS تجاری به صورت پودر، پالت و دیگر اشکال (که هر کدام انحلال‌پذیری متفاوتی دارند) وجود دارد.


کاربردهای سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپون)

سدیم لوریل اتر سولفات یا تگزاپون ماده‌ای است که به عنوان امولسیون‌کننده، پف‌دهنده، کف‌کننده و تسریع‌کننده انحلال مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل داشتن خصوصیاتی که در بالا اشاره شد از تگزاپون در تولید مواد شوینده، مایع کف‌کننده، کرم و لوسیون و در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.
هم‌چنین این ماده در تولید شوینده‌هایی که براق و غیرشفاف هستند کاربرد دارد، مانند صابون‌ها و شامپو‌های شستشوی سر و بدن و … .
به طور کلی تگزاپون باعث ایجاد و تولید کف می‌شود که این کف سبک برای حذف لایه چربی از روی پوست و مو بسیار مناسب است. این ماده برای تولید بتون نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


نکات ایمنی سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپون)

اگر چه سدیم لوریل اتر سولفات در غلظت‌های ایمن در محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما در تحقیقات نشان داده شده است که غلظت‌های بالای آن باعث ایجاد حساسیت چشمی یا پوستی در حیوانات آزمایشی شده  است. سدیم لوریل سولفات دارای اثرات مضری بر چشم‌ها، پوست، بافت مخاطی و احتمالا حتی اندام‌هایی مانند مغز، قلب، طحال و کبد می باشد. در برخی گزارش‌های انسانی نیز این قبیل حساسیت‌ها ثبت شده است.
تگزاپن در شرایط معمولی قابلیت نگهداری تا یک سال را دارد.


با تشکر از شما سفیر آزما کیان نمایندگی سیگما الدریچ در ایران و تیم طراحی پایان نامه من

09128308091 و 09357007743

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: برای سفارش با تلفن 09357007743 در تماس باشید.